Magyar dróntörvény

2021-ben megváltoztak a pilóta nélküli légi járművekre, ismertebb nevükön a drónokra és azok használatára vonatkozó szabályok Magyarországon. A 2021-ben életbe lépett drón-törvény szabályozza a magyarországi drón-használattal kapcsolatos tevékenységeket. Az új drónszabályozást 2021. február 10-től kell alkalmazni.

Nyílt kategória: 

Ez vonatkozik a hobbi felhasználókra, illetve olyan ipari felhasználókra akik 25 kg felszállótömeg alatt maradnak. A másik feltétel emellett, hogy a távpilótának kötelessége szabad szemmel látható távolságban tudni a készüléket. A drón embertömeg fölé reptetése szigorúan tilos. A városon belüli reptetésre egyenlőre nagyon komplikált az engedélyeztetés kezdve a kockázatelemző szakember bevonásával, ott még pontosítani kell a szabályozáson.

Speciál kategoria:

Speciális kategóriába tartoznak azok a műveletek, melyek 25-kg feletti eszközzel kerülnek végrehajtásra, illetve olyan távolságban történő munkavégzés, mely látótávolságon kívül esik. Az ilyen munkavégzéshez szükséges bejelentést az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál kell megtenni.

 

HÍVJON BIZALOMMAL!

+36-30-016-7401 / +36-30-016-7402